Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Nationaal Theaterweekend ook in Cultura

[EDE] Nederland viert het laatste weekend van januari het theaterweekend met meer dan driehonderd verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten in meer dan tachtig theaters in Nederland. Ook Cultura doet mee met een weekend boordevol leuke activiteiten. Een theaterkaartje kost tijdens het Nationaal Theaterweekend maar een tientje.

Stichting Mooi Binnenveld: 'Bijdrage leveren aan natuurbehoud'

[EDE] Burgers, boeren, terreinbeheerders en overheden werken samen aan de aanleg van nieuwe natuur in natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden. Na een proces van vijf jaar heeft Mooi Binnenveld 49,5 hectare aangekocht die bijdraagt aan de 300 hectare aaneengesloten natuur die nu is ontstaan tussen Wageningen, Ede, Veenendaal en Rhenen. Vlak voor Kerst passeerde de overdracht van grond van de provincie aan de stichting. ,,Veel mensen hebben hier tijd, geld en energie ingestoken en daar zijn we heel blij mee", aldus bestuurslid Frank Berendse.

SGP stelt vragen over centrumafsluiting

[EDE] De SGP heeft zaterdag vragen gesteld naar aanleiding van de plannen om de centrumafsluiting te wijzigen. Momenteel wordt de centrumafsluiting gerealiseerd met deels paaltjes en pollers (beweegbare palen). Het plan is om deze fysieke barrière te vervangen met een camerasysteem. De partij heeft grote bezwaren tegen deze wijziging omdat daarmee onder andere de veiligheid van bezoekers en winkeliers in het geding komt.

Superleuke dingen om te doen dit weekend in Ede - indebuurt Ede - indebuurt

Superleuke dingen om te doen dit weekend in Ede - indebuurt Ede  indebuurt

Honderden euro's schade aan auto; Edese zoekt getuigen - Ede Stad

Honderden euro's schade aan auto; Edese zoekt getuigen  Ede Stad

'Hoeveel kinderen leven in Ede in armoede?' - Barneveldse Krant

'Hoeveel kinderen leven in Ede in armoede?'  Barneveldse Krant

Raadsvragen over afgesloten fietspad 11:30 - Ede Stad

Raadsvragen over afgesloten fietspad 11:30  Ede Stad

E-health, wat kun je ermee? | Workshop in Ede - Ede Stad

E-health, wat kun je ermee? | Workshop in Ede  Ede Stad

Geen 'blanco cheque' voor nieuwe station Ede-Wageningen - Barneveldse Krant

Geen 'blanco cheque' voor nieuwe station Ede-Wageningen  Barneveldse Krant

Move over plaktattoos en schmink, de Edese Arnoud levert gezichtstickers - indebuurt Ede - indebuurt

Move over plaktattoos en schmink, de Edese Arnoud levert gezichtstickers - indebuurt Ede  indebuurt

Deze ondernemers huisvesten nu in de oude Mauritskazerne (video) - indebuurt

Deze ondernemers huisvesten nu in de oude Mauritskazerne (video)  indebuurt

Verbod op verhuur vakantiewoningen voor permanente bewoning in Ede

Vakantiewoningen voor permanente bewoning wordt ook in de gemeente Ede verboden. Tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdagavond
Het bericht Verbod op verhuur vakantiewoningen voor permanente bewoning in Ede verscheen eerst op Ede .

Wageningen ontsnapt aan drama: brandweer voorkomt overslaan brand in drie auto's naar flatgebouw

WAGENINGEN - Bij een flatgebouw aan de Pomona in Wageningen zijn donderdagnacht drie auto's in brand gevlogen. Die stonden geparkeerd bij een flatgebouw. De uitslaande vlammen dreigden over te slaan naar de woningen. De brandweer heeft tijdig de bewoners op de eerste verdieping uit hun huis kunnen halen.

Rust zoeken is niet meer stoffig: steeds meer dertigers bezoeken de Veluwe

EDE - De Veluwe is opnieuw de meest populaire binnenlandse vakantiebestemming. Dat komt omdat de regio meer doelgroepen weet te trekken. Dat zijn allang niet meer alleen de 50-plussers en gezinnen. Juist jonge stellen - dertigers - bezoeken de Veluwe als ze even een weekend willen onthaasten.

Powervrouw uit Ede ziet geen kleur

EDE - Ze vertrok twee keer bij een Edese politieke partij en toch is ze geliefd in de Edese politiek. Ten diepste wil ze er voor de burger zijn. Ook door een tas vol boodschappen te kopen voor een man die geen eten heeft.

Wageninger Jeroen zag zijn pas gekochte auto in brand staan: ‘Ik ben me echt het lazarus geschrokken’

WAGENINGEN - Zijn schoonmoeder schreeuwde hem rond 03.00 uur ’s nachts wakker. ,,Ze riep: ‘Je auto staat in de fik’’, vertelt Jeroen Kipperman. ,,De brandweer was al aan het blussen toen ik beneden aankwam. De vlammen sloegen eruit. Ik ben me echt het lazarus geschrokken.’’

Weinig materiële schade aan Wageningse flat, maar de schrik zit er goed in

WAGENINGEN - De schade door brand aan de flat aan de Pomona in Wageningen is beperkt, meldt de woningstichting na een eerste inspectie. Maar de schrik zit er goed in, nadat er drie auto's dicht tegen het gebouw aan zijn afgebrand.

Veenendaalse maakt petitie om fileprobleem op Rondweg-Oost aan te pakken: ‘Dit is echt niet veilig’

VEENENDAAL - Ze wordt iedere ochtend en iedere middag horendol van de files rond de rotonde richting Veenendaal-Oost. Normaal is ze drie, vier minuten bezig om de rotonde te passeren, maar in de spits kan de wachttijd zo maar tot een halfuur oplopen. Sharon van de Pol is het zat en maakte een online petitie aan.

Genieten van de regen

Ondanks donkere wolken boven de Edese winkelstraat loopt Bart Luchsinger (67) er vrolijk bij. Wat hem betreft geniet iedereen van het Nederlandse klimaat.

Rhenen opent herdenkingsjaar door terug te denken aan evacuatie in 1940

RHENEN - Rhenen is het jaar van de herdenking van de Slag om de Grebbeberg in 1940 en de bevrijding in 1945 vrijdagavond begonnen met een sobere herdenking bij het monument aan de Buitenomme.

Pagina's

Wat niet gegeven wordt, gaat verloren.
Hasari Pal

Het Weer

meer weer